Informatie

Activiteiten in Beemster

Ga de varkensboerderij van Jan Wentink bezoeken met grote varkens en kleine biggetjes. De varkensboerderij dateert uit 1789 en is vooral leuk voor kinderen want hier mogen ze de biggetjes eten geven en de stallen opstrooien.

leovegas

Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de drie museums die in De Beemster te vinden zijn.  Museummolen Schermerhorn is een must wanneer je Beemster een bezoek brengt. Deze molen werd gebruikt om energie op te wekken en is naast de Nachtegaal een van de mooiste molens van Nederland.

Betje Wolff

Betje Wolff was de vrouw van de dominee in Middenbeemster en woonde in de pastorie naast de kerk. Elisabeth Wolff was een schrijfster die prachtige gedichten heeft achtergelaten, de vroegere pastorie is nu een museum die haar naam heft gekregen. De boekenkamer van Betje en de keuken van de pastorie staan er nog hetzelfde bij als 300 jaar geleden wat je dus de mogelijkheid geeft te bekijken hoe de mensen vroeger leefden.

 

Stolpboerderij Westerhem

De stolpboerderij Westerhem dateert uit 1877 en doet nu zijn dienst als agrarisch museum. Hier kun je bekijken hoe deze boerderijen waren ingedeeld en hoe dat de kamers er vroeger uitzagen. Hier kun je nog de hooizolder en de bedstede gaan bekijken.

 

Kaasmakerij Beemster

Al meer dan 100 jaar wordt er kaas gemaakt in De Beemster polder en is het dus de moeite waard om daar ook eens een bezoekje aan te brengen. Hier kun je gaan bekijken hoe de kaas gemaakt wordt en heb je tevens de mogelijkheid om de kaas ook te proeven. De kaasmakerij is een leuk uitje voor kinderen omdat ze hier zelf een kaasje mogen maken.

 

Meer informatie

leovegas

Wil je meer informatie over wat er allemaal te zien en te doen is in De Beemster polder? Vraag dan onze informatie brochure aan via onze website beemsterweer.nl. Hier kun je tevens alle informatie vinden over waar je lekker kunt gaan eten of waar de gezelligste terrasjes te vinden zijn. Zin om een eindje te gaan fietsen? Bekijk dan waar je een fiets kunt huren om de polder te gaan verkennen, maak kennis met de gastvrije inwoners van de Beemster, ga een eindje wandelen en bekijk de prachtige boerderijen of spring achterop een hooiwagen en geniet van de natuur waarvan de polder in het bezit is. Laat een mooie foto maken met de Nachtegaal op de achtergrond of bekijk de droogmakerij van dichtbij. Wanneer je De Beemster een bezoekje komt brengen zul je zonder twijfel met trots een stukje geschiedenis mee naar huis nemen. Het is dan ook niet voor niets dat dit stukje Nederland tot werelderfgoed uitgeroepen is. Kom een kijkje nemen in De Beemster!