Tips voor het bereiden van spliterwten

spliterwten

Tips voor het bereiden van spliterwten

Spliterwten zijn een zeer populair gerecht dat in veel keukens terug te vinden is. Het zijn gedroogde, gespleten en gepelde zaden van de Pisum sativum-plant. De zaden worden in de herfst geoogst en worden gebruikt om soepen, stoofschotels en stoofschotels te maken. Deze voedzame peulvruchten worden ook gebruikt in verschillende kookmethoden. Hier zijn enkele tips om van spliterwten een heerlijke en gezonde toevoeging aan elke maaltijd te maken.

Ten eerste kunnen spliterwten een jaar of langer worden bewaard spliterwten peppy. Als ze goed worden bewaard, hoeven ze niet te worden geweekt voordat ze worden gekookt. Ze koken sneller dan andere gedroogde peulvruchten, maar ze moeten gaar zijn voordat ze te oud zijn. Anders kunnen ze hard of zelfs beschimmeld worden als ze lange tijd op een plank hebben gelegen. Zoek naar een etiket met de houdbaarheidsdatum erop.

Hoewel spliterwten niet geweekt hoeven te worden voordat ze worden gekookt, zal het weken ervan het schuim verminderen en je in staat stellen ze sneller te koken. Voordat u splits gaat koken, moet u ze controleren op slechte erwten en vuil. Als ze langer dan een dag in water hebben gelegen, zijn ze nog niet klaar om gekookt te worden. Zorg er daarom voor dat je ze vooraf weekt om de beste smaak te krijgen.

Klik hier om meer te lezen: valledelsole.nl